maanantai 28. heinäkuuta 2008

vauvan sukat

Äidin ystävälle, entiselle naapurille syntyi esikoinen varmaan viikko sitten. Mentiin käymään tänään siellä. Sain päähäni tehdä tälle vauvalle sukat, olin joskus löytänyt ihanan vauvansukkien ohjeen ja halusin sen päästä tekemään, ja nyt tuli tilaisuuskin...

Eli kyseessä on sota-ajan vauvan villasukat (siis että ohje on tosiaankin peräisin sota-ajalta, eikä vain sen niminen). Ohjeen löysin joskus jonkun Novitan keskustelufoorumin kautta, mutta minä järkevänä ihmisenä en sitten älynnyt osoitetta muistiin panna/kirjoittaa vaikka ohjeen tulostinkin... Ja googletuksella ei löydy, joten jää ilman linkkiä tämä ohje.

Mutta tässä ne sukat:
Lankana Novitan Florica, oli ohuinta lankaa mitä lankavarastostani löytyi, ja oli myös sopivan väristä tyttö vauvalle. Ja kun on täysvillaa, niin lämmittää hyvin, eikä haittaa ettei ole sekoittetta kun eihän vauva mitään kävele : ). Ohjeessä lankana oli alpakka, mutta tuo Florica toimi oikein hyvin. Puikot olivat 2½. Enkä muuten ole ennen näin ohuilla puikoilla mitään tehnyt, enkäFloricastakaan - tai siitä en ole oikeastaan saanut mitään valmiiksi ennen....

Lankaa kului vaivaiset 27g. Eipä tulleet ainakaan kalliiksi nämä sukat! : )

Ja käytännöliset nämä myös varmaankin ovat, pysyvät varmaankin hyvin jalassa, ja "kasvavat" vauvan mukana...

Näitä oli hauska tehdä, tai ainakin silloin kun oli vilposta. Mutta näillä oli kyllä kiire saada valmiiksi, ja tietenkin piti tulla hirveät helteet.... Oli kyllä vain pakkopullaa silloin täysvillaa (vaikka aika ohutta sellaista, mutta silti) tehdä, kestikin siksi aika kauan nöiden tekeminen (joku 5 päivää). Mutta kerrasaan hullunkurinen lopputulos.

Jätänkin varmaan vähäksi aikaa neulomisen (no auto ja -telkkari neuletta lukuunottamatta, mutta kumpaakaan en paljonkaan "harrasta", joten ne valmistuvat hitaasti...), ja siirynkin pistelyyn. En ole saanut tänä vuonna kuin vaivaisen yhden pistely työn valmiiksi (!!!!!!!) (tämän), joten onkin jo korkea aika tarttua neulaan... Ja värjäilläkin olisi vielä tällä viikolla tarkoitus.


Edit: Linkki löytyi: http://www.taitoep.net/site?node_id=309

6 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Hoksasin blogilistalta että blogisi on päivittynyt ja tulin katsomaan. Olen tilannut blogisi siksi, että minua ilahduttaa se, että noin nuori on niin innokas käsitöihin. Kai minäkin sitä aikoinani olin ja etenkin tyttäreni, taidetaan olla niinkuin sukulaissieluja, sellaisia kuin Vihervaaran Anna tuossa ikivanhassa romaanissa aina etsi.
Riemastuttavat sukat, nuo sota-ajan sukat, harmi että linkki sinne on hukassa.
Olet vastannutkin minulle värjäysjuttuun. Minäkin värjäilin, käyhän kurkistamassa. Oli myös talvelta jääneitä ostovärejä mukana, mutta nekin olivat luonnonvärejä.
En saanut sinulle tuolla alhaalla blogini osoitetta, niin laitan sen tähän loppuun
http://leena.ukkolanakat.net

Tuulia kirjoitti...

Ensinnä sanon, että on erittäin mukavaa saada joltakulta kommenttia/palautetta. Kiitos siitä!

Varmaankin ollaan sukulaissieluja. Itsekkin pidän kovasti Anna-kirjoista :). Ja pitääkin käydä katsomassa värjäilyjäsi, kun sain blogisi osoitteen.

Harmittaa kieltämättä tuon linkin "katoaminen". Pitää vielä yrittää löytää se...

Anonyymi kirjoitti...

Vauvan sukan ohje löytyy osoitteesta www.taitoep.net/site?node_id=309

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sinulle kuka oletkin, kun laitoit linkin vauvan sukkien ohjeesta.
Jostain syystä Tuulian blogin kommentit tulevat minulle ja niin sain tiedon tästä osoitteesta.
pikkulinnut ovat laulaneet vauvauutisia, joten ohje tulee tarpeeseen.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos anonyymi linkistä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tuulia Tuo sukkaohje löytyy helposti Googlen Sivulta kuhn laitat vauvan sukka .sivu aukeaa ja siita kohdasta EPKTY Alla teksti Kerttu Latvala
Hän kertoo tarinan sota-ajasta ja sukan kohtolosta .Tallenna nyt .