keskiviikko 6. elokuuta 2008

Vauvan villapaita


Tämmöinen:


Tämä on ollut käytänössä valmiina jotain 4 kk:tta, mutta vasta nyt sain viimesteltyä tämän... Piti vain käydä nappikaupassa ostamassa olalle 3 nappia... Ja ommella toinen hiha kiinni...

Ohje on Novitan sivuilta ilmaisohje. Koko on 80cm, lankaa kului 228g, vaikka ohjeen mukaan olisi pitänyt mennä 350g! Olen kuullut juttua, että Novitalla on yliarvioitu langanmenekkiä ohjeissa, mutta tämä on jo aikalailla... No, ei se kyllä minua haittaa. : )

Lankana on Novitan siniharmaa seiskavekka. Puikot muistaakseni 4mm, paitsi resoreissa 3.5.


Laitoin, kun ohjekkin kehoitti, ja kuulosti järkevältä, tämmöiset "olkanapit" (en keksi muutakaan nimitystä) tähän, ja tuli myös aika tiukka kauluaukko, joten senkin puolesta. Tässä lähikuvaa:

Ylin nappi meni ehkä hieman liian ylös... Ovat siis semmoisilla virkatuilla lenksuilla kiinnilaitettavissa. Mielestäni löysin ihan hyvät (ja edulliset) napit tähän, "maastoutuvat" hyvin. Ja yritin saada tästä mahdollisimman sukupuolettoman, kun menee varmaankin hyväntekeväisyyteen, helpompi löytää siellä sitten saaja... Ehkä kokonaisuus on enemmän poikamaisempi kuin tyttömäisempi, mutta kyllä se vissiin tytön päällekkin menee... :)


Mutta kaikenkaikkiaan ihan tyytyväinen olen. Malli on erittäin kiva, ja vauvan/pienten lasten vaatteita on kiva tehdä kun ne valmistuvat nopeasti ja niissä voi kokeilla uusia tekniikoita. (No ei siis palmikot minulle uusi juttu ole, mutta ylipäätänsä.) Ja niitä saa helposti tungettua lähisukuun taikka hyväntekeväisyyteen :). Saatan tehdäkkin tällä mallilla vielä joskus toisenkin paidan...

5 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Meinasin kysyä, kuka villa paidan saa, mutta sinä myöhemmin sait sen menevän hyväntekeväisyyteen. Minä kudon sukkia Punaiselle Ristille. Minne sinä tuon aiot antaa.
nuo olkanapit ovat vauvan vaatteissa todella hyvät, niillä mokomilla kun on niin suuri pää muuhun kehoon verrattuna.
yritin taas saada blogiini linkkiä tuolta alavalikoista mutta ei onnistu. Käys katsomassa, voisitko sinne lisätä jonkun jutun. Nimeni ja sähköpostini tulevat gmailin kautta automattisesti, mutta joissakin bloggerin blogeissa avautuu valikko, johon voi kirjoittaa blogin osoitteen ja vaikka muuttaa nimeään. Teen nimittäin niin usein ja vaihdan ihan itsessä käyttämäni nimen kaijaleena. Sinun valikkosi antaisi valita jonkun palvelimen blogin, mutta kun minulla ei ole sellisella.

Tuulia kirjoitti...

Teen ylipäätänsä kaikenlaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin kaikenlaisa, mutta ajattelin antaa tämän venla ry:lle, sillä sain päähäni koota semmoisen äitiyspakkauksen, ja tehdä siihen kaikenlaista itse, esim. koneommella, silä sitä olisi kiva kokeilla ja hyväntekeväisyys on aina hyvä kohde ei-niin-täydellisille-töille :). Ja menee siis Venäjälle, löytyy vissiin googletuksella.

Menenkin heti katsomaan, saisinko jotain tähän tehtyä. Jos nyt onnistun, en ole mikään tekniikan ihmelapsi... :)

Tuulia kirjoitti...

No nyt kävin katsomassa, pitäisi kenen tahansa nyt pystyä kommentoimaan tai jotakin sellaista. Toivottavasti toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilenkin heti tätä kommentointia tähän, vaikka haluaisin edellä olevaa värjäys asiaa.
Äitiyspakkaus venäjälle on hieno tavoite!
Minulle muuten tulee sähköpostiini tieto että sinun kommenteissa on käyty, siksi osasin heti tulla tänne. Olen kai painanut jotain nappia kun olen yrittänyt kotisivuosoitetta. katsotaan nyt miten käy?

Tuulia kirjoitti...

No nyt ainakin linkki toimii. :)