torstai 14. elokuuta 2008

Kasvivärjäystä 4

Näyttää pahasti siltä että olen jäänyt koukkuun tähän hommaan :)

Nyt värjäilin pietaryrtillä. Sillä on juuri tähän vuodenaikaan kukkimisaika, joten se oli ihanteellinen kasvi.

Tämmöistä sain aikaiseksi:

(kuvassa vain puolet värjäyksestä)

Ensin värjäsin oikeanpuoleisen, pelkillä kukinnoilla. En oikein tiennyt, että paljon niitä pitäisi olla, joten ajattelin, että parempi paljon kuin liian vähän, (siis keräysvaiheessa), ja kukintoja oli sitten loppujenlopuksi reilut 900g 150 grammaa kohti. Väriliemi oli erittäin vahvaa, langat olivat melkein heti keltaisia. Väri on tosiaan erittäin keltainen!

Niin, ja tässä oli aika huvittava juttu: laitoin mukaan hieman vaaleanharmaata lankaa, vain kokeilu mielesä, että millaista siitä tulee, ja vaaleanharmaasta tuli samassa liemessä vihreää!! Unohdin ottaa kuvan, enkä nyt jaksa, mutta aika huvittavaa.



Sitten (vasemmalla) värjäsin varsilla. En laittanut kaikkia, jotain 700g. Mutta en ollut huomannut (tai oikeastaan oli kiire, joten en ehtinyt....) huuhdella kattilaa tuon edellisen värjäyksen jäljiltä, joten ensin langoista tuli ihan keltaista. Minä siitä hermostuin tietenkin, mitä minä tismalleen samanlaisella keltaisella. Mutta lisäsin varsia, kaadoin suurimman osan liemestä pois ja laitoin tilalle vettä, ja ihan hyvää tuli. Langat kyllä ehtivät olla ihan kauankin vedessä. Tosin väri tarttui hieman epätasaisesti, mutta se on ihan kivan näköistä.

Niin, siis lankana kirkkaanvalkoinen 7-veljestä. Ja värjäsin oikeastaan maanantaina tai sunnuntaina, mutta sain vasta nyt aikaiseksi tehdä postauksen...

Näistä ja tästä värjäyksestä olevia lankoja olen ruvennut neulomaan tällaista:


Tästä sitten enemmän kun on valmis. Siihen menee luultavasti aikaa, ja tämän yritän saada mahdollisimman nopeasti pois työn alta, sillä tällä on deatline... Eli ei ihan hetkeen tämä blogi vissiin päivity.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tuli mahdollisuus muuttaa nimeä ja laittaa blogiosoite, mutta se silloin poisti tuon gmail tietojeni tulemisen sinulle.Saa nähdä poistuiko myös sinun kommettejesi tiedote minun sähköpostista.
Mutta kasvivärjäyseen. Minusta ihan tuuntuu siltä että varoitin tuosta koukkuun jäämisestä. No leikki leikkinä, kasvivärjäys on hurmaavaa hommaa, Jos tulee hyvin sieniä, niin värjää seuraavat langat seitikeillä, jos vielä löydät veriseitikkiä, niin tulet todella hurmaantumaan väriin.

Tuulia kirjoitti...

No voi sentään näiden kommentti asetusten kanssa... :)Pitää vielä yrittää tuota selvittää, kyllä bloggerissa pitäisi olla joku "järkevä" asetus...

Olenkin ajatellut sieniä, mutta en ole älynnyt, että niiden aika on jo nyt. Pitääkin värjäillä vielä kun ehdin, kiitos vinkistä

Vaahtera kirjoitti...

Kiva tuo aloittamasi raitaneule! Tuollaiset sukat ois kivat kyllä juu :)