perjantai 27. kesäkuuta 2008

Lemmenpolkumatto

Tämmöinen valmistui eilen:

Nimeltään se on lemmenpolku. Se on tehty kangaspuilla. Pituutta 3,5 m hapsuineen, leveyttä reilu metri. Tehty neljällä polkimella. Aina ennen muut ovat tehneet sen kolmella värillä, kerroksen kullakin, tein poikkeuksen ja ihan kivahan siitä tuli...

lähikuvaa kuviosta


Virka tällä on suojata hienoa olohuoneen arabialaista mattoa näin kesäisin, kun kuljetaan paljain jaloin terassille ja pihalle olohuoneen kautta.

Pituutta tuli kylläkin liikaa. Ja värit ovat sinällään ihan hienot, mutta tässä olohuoneessa kamalat. No minua siitä ei kylläkään voi syyttää, äiti kun tämän kustansi niin hän (tietysti) valitsi värit. Ei siis kudepaikassa, vaan sanoi. Ja toiveena oli saada samat värit kuin matossa, eli viininpunainen, vaalean -ja tummansininen, valkoinen ja kultainen/keltainen. Ja minähän parhaani mukaan yritin tätä vaatimusta täyttää... No ainakaan minun mielestäni se näyttää kamalalta olohuoneesta, ei melkein mihinkään stemmaa. Mutta olkoon. Yksivärinen olisi kylläkin (mielestäni) sopinut paremmin, mutta tosiaan äidin mielen mukaan tämä tehtiin... Aikaa kului 3/4 päivää.

Varasin heti perään uudet puut : ). Ens kuun 23-24 päivinä, ihan perusmatto isovanhempien kesämökille. Ja sitten aattelin tänä kesänä tehdä kangaspuilla viltin.


Muuta kärityörintamalle kuuluvaa: villapaita on pingoitusta ja ompelimista vaille valmis. Enkä pidä lopputuloksesta sitten lainkaan (no koskas sitten olen pitänytkään? : ) )


Niin, ja tuo nimi, sitä en ole itse keksinyt, se oli tuon kuvion nimi siis.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno matto. Onko sinulla tuon maton malli tai voitko kertoa, mistä sen saisi. Kiinnostaisi tehdä.

Tuulia kirjoitti...

hei,
tein tuon maton Hakunilan taitouusimaa -keskuksessa. Muuta en sitten tiedäkkään, ohje oli siellä, mutta ehkä he osaisivat neuvoa siellä. Googlaamalla varmaan löytyy jotakin puhelinnumeroa tai jotakin. Toivottavasti löydät ohjeen, harmi etten voi auttaa enempää...