sunnuntai 30. elokuuta 2009

Sohvatyyny


Sain tämän ristipisto osuuden valmiiksi jo keväällä, mutta tausta kankaan ostaminen ja ompelinen näköjään vähän kesti :D.


Ja sopii (tai ainakin mielestäni) varsin kauniisti sohvalle

Ja tämä siis on lievästi myöhäinen syntymäpäivä lahja
äidille...















torstai 6. elokuuta 2009

Maailman vaikein kuvattavin

.
Sain tänään viimeisteltyä tämän liinan valmiiksi. Ja sitten piti olla enään pikkuhomma ottaa pari kuvaa blogia varten, mutta tietenkään kamerani ei suostu tuntemaan punaista. Joten nämä kuvat ovat aika surkeita, sillä sain edes jonkinlaisia kuvia laittamalla huoneen hämäräksi/pimeäksi, ja laittamalla kameran jollekin ihme asetukselle (muuten liina olisi näyttänyt vain joltakin punaiselta läiskältä)...

eli liina on oikeasti kauniin lämpimänpunainen.

....ja tiedän kyllä että on vielä kesä, mutta ajattelin kerrankin olla ajoissa joululahjojen suhteen : ).

Ja tämä tuli oikeastaan tehtyä jo joku kuukausi sitten, mutta minähän olen niin tajuttoman nopea viimeistelään asioista, että siksi jo nyt tämä postaus tästä...

Lankana tässä oli pellava. Se katkeili kyllä koko ajan kutoessa : ). Mutta sainpahan tämän valmiiksi....

Ja (itselle vain muistiin) pituutta tällä on n.120cm, mutta pitäisi kutistua n. 10cm pestessä.

Että näin. Ehkä seuraavalla kerralla on hieman parempi onni kuvausten suhteen : ). Ja toivottavasti saan muutkin joululahjat ajoissa tehtyä.

Ja jos joku sai jotakin tolkkua näistä kuvista, niin hyvä niin. Aika sekasotkua nää kyllä on...



.

maanantai 3. elokuuta 2009

Yhä elossa

Mutta olen ollut paljon reissussa. En ole ollut kovinkaan paljon kotona, ja käsityöt ovat siis jääneet hieman taka-alalle....

...mutta olen sentään parina päivänä ehtinyt käydä kutomassa kangaspuilla. Eihän kesä olisi mitään ilman kangaspuiden pauketta ja paukutusta. Ja pääsin samaan syssykkään sattumalta radioonkin, kun satuin olemaan kutomassa siinä keskuksessa, kun sinne tuli joku radiohaastattelija.

Mutta itse asiaan. Äiti pyysi kutomaan veljelle tuliaisiksi poppanoita(siis että veli antaa tuliaisiksi), kun se lähtee tässä ihan viikon päästä vaihto-oppilaaksi Kanadaan. Kun sinne kuulemma pitää viedä jotain tuliaisia : ). Ja äitihän tahtoi panna mukaan jotain itse tehtyä ja suomalaista (mutta kyllä se siis muutakin vie kuin pelkkiä poppanoita, siis se veli. Eikä talossa tule ihan hiljaista, kun toinen veli jää vielä tänne : )).

Eli tämmöiset kolme sain tehtyä (pitäisi tehdä vielä 2):
Vasta paikan pää
llä huomasin (no eihän sitä muuallakaan voi huomata kuin paikan päällä, mutta kumminkin), että loimi on kirkuvan keltaista/oranssia. Ja äiti oli pyytänyt tekemään "rauhallisen värisiä" poppanoita... Tuli sitten tämmöisiä, mutta eiköhän nää mene : ).

Ja jonku kuukauden nää oli jo odottanut, että joku jaksaisi tasoittaa hapsut : ). Minä olen surkea tek
emään tälläisiä viimeistelyjä - nyt olin kylläkin saanut sidottua ne hapsut -
mutta äiti sai jonkun inspiraation ruveta tasoittamaan niiden
poppanoiden kuin mattojenkin hapsuja. Ja kun meillä on joitakin 4-5 vuotta vanhoja tekemiäni mattoja, jotka ovat vain odottaneet, että joku viitsisi niiden hapsut tasoittaa, niin siinä olikin sitten äidillä hommaa : ). Mutta nyt ne matot kyllä näyttävät paljon hienommilta ja erilaisemmilta kuin ennen... Ja hyvä siis niin.

Tein myös yhden pitkän joululiinan ohuesta langasta, mutta siinä pitää vielä huolitella päät. Ja sitten minulla on ollut yksi tyyny odottanut viimeistelyään valehtelematta puolivuotta. Ja nyt minulla on tälllä lomalla viimeinkin aikaa viimeistellä niitä, että ehkä saan vaihteeksi tätä blogia päivitettyäkin : ).

Laitan vielä poppanoista omat yksityiskuvansa, ja eiköhän tällä postaukselle sitten ole jo tarpeeksi pituutta....








(joku taisu vähän innostua ottamaan kuvia....)


...ja jos joku osaa neuvoa, miten kaksi kuvaa saa rinnakkain, niin olisin hyvin kiitollinen...